Afyon - uçak bileti - www.biletsepeti.com

Afyon Uçak Bileti

Kalkış Tarihi
Bugün
Yarın
{{ind+1}}
Kalkış Tarihi
Dönüş Tarihi
Afyon
Türkiye

Binlerce yıllık tarihi, eski yapıları, peri bacaları gibi doğal güzellikleri ve kaplıcalarıyla meşhur Afyon’a gezmeye gidiyorsanız yapabileceğiniz birbirinden güzel etkinlik ve gezi alternatifleri var. Harika lokumları ve sucukları ve yöresel yemekleri yemeye, kaplıcaları girmeye doyulmaz nitelikte. Bilet Sepeti olarak sizler için özenle bir Afyon rehberi hazırladık. Uçak bileti veya otobüs biletiniz hazırsa, keşfe başlayabiliriz!

Para Birimi: Türk Lirası
Resmi Dil: Türkçe
Telefon Kodu: +90
Havaalanı Uzaklık: 59 KM
İnternet Alan Adı: .tr

Afyon'da Gezilecek Yerler

Afyon Kalesi: Harika manzarasıyla şehrin kalbinde bulunan kale, 225 metre yüksekliğinde. M.Ö 14. yüzyıla dayanan Volkanik bir dağın tepesinde bulunur. Kalede, tanrıça Kybele adına bir çok tapınma yeri ve 4 büyük sarnıç bulunuyor. Selçuklu zamanında kale onarımdan geçmiş, mescid ve saray yaptırılmış.

Ulu Cami: 1273’te Selçuklular tarafından yaptırılan cami halk arasında “40 Direkli Cami” olarak da bilinir. Büyük tarihi ve mimari öneme sahip olan cami, günümüzde de sağlamlığını ve önemini koruyor.

Büyük Taarruz Şehitliği ve Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı: 26 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’de başlayıp 13 gün sonra İzmir’de biten Büyük Taarruz’da şehit olan subay ve mehmetciklerin anısına yapılmıştır. İzmir-Afyon-Antalya karayolu kavşağındaki tepede bulunur. 100 subay ve 400 erin adının yazılı olduğu şehitlikte: şadırvan, namazgah, mezarlık ve otopark bölümleri mevcut.

Frig Vadisi: Binlerce yıl öncesinin izlerini yaşıyan vadi, Frigyalılardan günümüze gelen bir miras. Sülün Köyü sınırları içindeki vadide sizleri büyük bir tarihi yolculuk bekliyor. Friglerden kalma Prymnessus Antik Kenti’ni de içinde barındıran vadi, ülkemizin en önemli trekking rotalarından biri. Yürüyüş yolunun önemli bir bölümü Afyon’da yer alıyor.

İscehisar Peri Bacaları: İscehisar ilçesinin Seydiler kasabasında ve çevresindeki vadilerde, büyüklü küçüklü bir çok peri bacası bulunuyor. Afyon-Ankara karayolunun kenarında bulunur ve ulaşımı kolay. Ayrıca Karaköyü’ndeki Ağın Dağı eteklerinde ve Çatağıl köyündeki Ornaş Kayalıklarında da birçok peri bacası bulunur.

Afyonkarahisar Müzesi: Türkiye arkeolojisinin ilk kazı bölgelerinden Sandıklı Kusura buluntuları ile 1935’te dünyaya adını duyuran müze, daha sonraki buluntularıyla önemini daha da arttırdı. Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi ve Eski Tunç, Hitit, Frig, Lidya, Roma ve Bizans gibi çeşitli birçok kültür ve medeniyeti içinde barındıran müzede; tarihi iliklerinize kadar hissedebilir, derin derin koklayabilirsiniz.
Müze Bileti: 5TL
Müzekart ile ücretsiz.

Afyon Kaplıcaları: Şifalı sularıyla oldukça meşhur kentte, birçok farklı kaplıca bulunuyor. Özellikle yüksek ısı düzeyiyle ilgi çekiyorlar. Kaplıcaların sıcaklık ve mineral oranına göre özellikleri değişebiliyor. Kaplıcaların çoğu şehir merkezine yakın ve ulaşımı kolay. Şehir dışındaki termal bölgelere, otogardan sık sık kalkan otobüs ve minibüslerle ulaşmak  mümkün. Afyon’daki önemli kaplıcalardan bazıları:

Hüdai Çamur Banyoları (Sandıklı): Yararlı mineral ve gazlarla dolu suların üzerine inşa edilmiş yer, Antalya yolunun 65. Km’sinde yer alır. Az kumlu, kızıl renkli killi topraklar, 70 derece civarındaki suyla birleşir ve ortaya şifalı bir çamur çıkar. Romatizma, nevrit, nevralji, polinevrit, çocuk felci, kırık-çıkık tedavileri ve kadın hastalıklarına iyi geldiği söylenir.

Ömer Ilıcası: Merkeze 15km uzaklıkta, Afyon-Kütahya karayolunda. Deri, kalp ve kan dolaşımı, romatizma, sindirim, eklem ve kireçlenme, karaciğer, beslenme bozukluğu, safrakesesi, sinirsel hastalıklar ve kısırlığa iyi geldiği söyleniyor. Suyun sıcaklığı 45 derece civarında.

Gazlıgöl: Tarihi Frigyalılara kadar uzanır. İl merkezine 25km uzaklıkta. İçeriğinde yararlı mineral ve gazlar bulunur. Cilt, safra kesesi, kadın hastalıkları, idrar yolları, kireçlenme, solunum yolları, mide spazmı, romatizma gibi hastalıklara iyi geldiği söylenir.


Gecek: Merkeze 15km uzaklıkta bulunur. Suyun sıcaklığı 42 derece civarında. Romatizma ve fizik tedavisinde oldukça etkili olduğu söylenir. Obezite ve diyabet gibi sorunlar için içme kürü uygulanır.
Heybeli Ilıcaları: Bolvadin ilçesinde bulunan ılıcalar, Afyon şehir merkezine yaklaşık 30km uzaklıkta. Suyun sıcaklığı 50 derece civarında. Deri ve cilt hastalıklarına iyi geldiği söylenir. Bizans döneminden kalma yer “Kızıl Kilise” olarak da anılır.
 

Ulaşım

Şehir içine ve ilçelere, otobüs ve minibüslerle ulaşımı sağlayabilirsiniz. Ayrıca şehir dışındaki termal bölgelere de otogardan sık sık kalkan otobüs ve minibüslerle ulaşmak mümkün.
 

Afyon Mutfağı

Oldukça zengin bir mutfağı ve çeşit çeşit yöresel yemekleri var. Hamur işleri, etli ve haşhaşlı yiyecekleri yanı sıra, yerel üretim sucukları, lokumları ve kaymağıyla oldukça dikkat çeker. Afyon yöresel lezzetlerinden bazıları: Çullama köfte, ilibada dolması, göce köftesi, bükme, ağzıaçık, peksimet, haşhaşlı pide, patlıcan böreği, kavurmalı patlıcan kebabı, paçık, Özbek pilavı…
 

Gece Hayatı

Üniversite’nin açılmasından sonra hareketlenmeye başlayan Afyon’da geceleri gitmek için bar ve disko seçenekleri  mevcut. Genelde merkezde bulunan bar, disko ve pubların yanı sıra otellerin restoran-barlarında da zaman geçirebilirsiniz.

Harita

Afyon Yerel Saati
Yarınki Hava Durumu
-3°C -5°
Yaklaşık Seyahat Mesafesi
2852 km
GÖRÜŞ BİLDİR